September 2014 – Chrysalix SET investeert in 4energy Ltd, leverancier van slimme koelsystemen en energiemanagement software

4energy ontwikkelt een soft- en hardwarematige oplossing voor het koelen van datacommunicatie- en server-infrastructuren. Met het systeem zou het mogelijk zijn om tot 70% te besparen op energie voor koeling.

Lees het artikel in het Financieel Dagblad: Amsterdammers investeren in Britse koeler 4energy

Amsterdammers investeren in Britse koeler

Rutger Betlem maandag 01 september 2014, 15:00

Het Amsterdamse investeringsfonds Chrysalix SET neemt een belang in het Britse 4energy, leverancier van slimme koelsystemen en software voor energiemanagement.

4energy ontwikkelt een soft- en hardwarematige oplossing voor het koelen van datacommunicatie- en server-infrastucturen. Met het systeem zou het mogelijk zijn om tot 70% te besparen op de energie voor koeling.De techniek van het bedrijf uit Nottingham wordt onder andere gebruikt voor datacenters, telecommunicatie en nutsbedrijfsnetwerken. Hoeveel Chrysalix SET in het bedrijf steekt, wordt niet bekendgemaakt. Wel wil de woordvoerder kwijt dat het om ‘enkele miljoenen’ gaat. Investering Het in Amsterdam gevestigde Chrysalix SET investeert in Europese technologiebedrijven. De durfkapitalist focust zich op bedrijven die zich richten op gebruik, distributie, opslag en opwekking van energie. Chrysalix SET stak eerder groeigeld in AlertMe, General Fusion, MicroShade, NGenTec, EnOcean, LUXeXceL en Sefaira.