Software speelt een steeds grote rol bij de ontwikkeling van duurzame en energiezuinige gebouwen. De Amerikaanse software-ontwikkelaar Sefaira is daarvoor beloond met de Duurzame Innovation Pitch 2015.

05-06-2015 Door: Willemien Groot,  Duurzaam bedrijfsleven.nl

Sefaira levert onder meer software voor energie- en daglichtanalyses. De visualisatie van een ontwerp gebeurt in real-time. Het bedrijf is in 2009 opgericht en is een pionier op het gebied van real-time prestatieanalyses voor architecten en ingenieursbureaus. De visualisaties leveren een belangrijke bijdrage bij het ontwerp van duurzame en energie-eficiënte gebouwen.

De Award is uitgereikt tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada en is een initiatief van de Dutch Green Building Council. “We hebben gekozen voor bijzondere software die met respect voor de architect doorrekeningen kan maken van de duurzaamheid van een gebouwontwerp”, zegt jurylid Meiny Prins van Priva, gespecialiseerd in klimaatbeheersingssystemen, in een persbericht.

Sefaira was een van de vijf genomineerden. Het bedrijf heeft kantoren in New York en Londen en is sinds kort actief op de Nederlandse markt. In iets meer dan een jaar tijd heeft het bedrijf verschillende grote architectenbureaus geworven als klant, waaronder Broek Bakema. Het bedrijf wil de prijs gebruiken voor verdere uitbreiding op de Nederlandse markt.

Lees verder ..