De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen reikt voor het eerst een ESG Award uit voor de participatiemaatschappij met het meest toonaangevende ESG-beleid.

Egeria is verkozen tot de winnaar van de NVP ESG Award 2017.
In de finale tijdens het NVP Seminar in de Hermitage in Amsterdam ontving Barbara van der Geest-Glaser namens Egeria de prijs voor de participatiemaatschappij met het meest toonaangevende ESG-beleid. Van de negen inzendingen nomineerde de jury drie finalisten.
De beide andere finalisten waren EQT en SET Ventures.

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen heeft dit jaar voor het eerst een NVP ESG Award uitgereikt aan de participatiemaatschappij met het meest toonaangevende ESG-beleid.
De NVP heeft deze verkiezing in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan het feit dat NVP-leden Environmental, Social en Governance onderwerpen hoog op hun agenda hebben staan,
goede voorbeelden van ESG-integratie te delen, toonaangevend ESG-beleid te belonen en de verdere ontwikkeling van ESG-beleid te stimuleren. Het is de ambitie deze award jaarlijks uit te reiken.

De onafhankelijke jury benoemde Egeria tot winnaar van de NVP ESG Award.
Juryvoorzitter Marleen Janssen Groesbeek: “De drie finalisten lagen dicht bij elkaar, maar Egeria viel op door de gedetailleerde monitoring en rapportage op ondernemingsniveau.
Hiermee is zij een voorbeeld voor andere NVP-leden”.

Leden konden zichzelf aanmelden door een vragenformulier in te vullen en naar de NVP te zenden.
De beoordeling van de inzendingen werd verzorgd door een deskundige en onafhankelijke jury onder leiding van juryvoorzitter Marleen Janssen Groesbeek (o.a. lector Sustainable Finance & Accounting Avans Hogeschool). Onder de juryleden bevonden zich verder Silva Dezelan (Robeco), Maurice Klaver (PGGM), Oscar Kinders (PwC) en Tjarda Molenaar (NVP).
De inzendingen zijn onder andere beoordeeld op criteria als ‘algemeen ESG-beleid’, ‘ESG in due dilligence’, ‘ESG in de investeringsperiode’, ‘ESG in governance’ en ‘ESG-rapportage’.


Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen
De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de brancheorganisatie van de participatiemaatschappijen in Nederland en vertegenwoordigt ruim 90% van het in Nederland beschikbare participatiekapitaal. Onder participatiemaatschappijen worden zowel private equity (investeringen in volwassen bedrijven) als venture capital (investeringen in jonge of snel groeiende bedrijven) verstaan.
De NVP telt 85 aangesloten participatiemaatschappijen en 86 geassocieerde leden, die beroeps- of bedrijfsmatig bij dit soort investeringen betrokken zijn.
De activiteiten van de NVP bestaan uit belangenbehartiging, onderzoek & informatie en activiteiten & opleidingen voor de leden.

Meer informatie
NVP – Marc van Voorst tot Voorst, Plaatsvervangend Directeur, 020-5712270, vanvoorsttotvoorst@nvp.nl, www.nvp.nl
Bron: NVP